Alla inlägg den 20 september 2012

Av Nike Jonsson - 20 september 2012 17:17


Igår hade jag ingen lust alls att sova ensam.. Så jag frågade min hund Disa ifall hon ville sova i sängen med mig, och jag kan ju inte direkt påstå att hon protesterade.. Hon kom istället springande, hoppade upp, la sig ner hos mig och gosade in sig. Tog en minut, sen låg hon där och snarkade. Inte speciellt mycket till sällskap, men mysigt ändå!


När klockan ringde i morse var det som vanligt inte alls kul att gå upp, men när jag kom på att vi skulle få besök av Roger i skolan som skulle hålla föreläsning om hundars beteende blev det genast lättare att gå upp. Var inte alls lite jobbigt att cykla upp till skolan, bara kallt ;)


Roger jobbar främst med problemhundar, men håller även i hundkurser för "vanliga" hundar också. Han berättade en hel del saker som han vart med om. Hundar som han mött, hur de agerat, hur han agerade, och hur resultatet blev. Vilket var riktigt intressant! Han hade med sig sina hundar, som han hade en otrolig kontakt med. Sådan kontakt som egentligen alla borde ha med dina hundar. Vi gick ut en stund, så vi fick se hur hundarna agerade ute, och hur han jobbade med dem. Lite senare på dagen skulle han visa hur man får en hund att slappna av. Han började med att visa på en av sina hundar, som aldrig tidigare vart uppe på ett bord, och det tog inte lång tid innan den somnade. Trost att vi var 16 personer i rummet, och yttligare 3 hundar. När han var klar med sin hund, skulle han prova på Timon, en av de jobbigaste hundar jag träffat. Han är överallt och ingenstans, riktigt överenergisk. Tror aldrig jag har sett den hunden stilla. Så när Roger skulle testa samma sak på honom, tror jag ingen av oss elever hade räknat med samma resultat. Att Timon på några få sekunder gick från att göra en hel del motstånd, till att ligga helt stilla var otroligt. 


Nu var det våran tur att försöka. Jag tror faktiskt inte att många av oss trodde att vi skulle lyckas, men det gjorde vi alla. Självklart är det skillnad på olika hundar hur lång tid de tar, men det går. Detta är absolut något jag kommer fortsätta prova på olika hundar, för hunden blir som en helt annan individ efteråt! 


Dagen slutade med att Roger följde med och kollade på min hund. Han frågade om han fick testa att gå lite med henne, vilket han självklart fick. Disa snappade direkt upp vad de var han menade, och jag stod som ett frågetecken. Han visade lite olika knep som jag skulle öva på, och jag tänker absolut träna på dem. Jag har länge velat börja träna lydnad och prova på agillity med Disa, men eftersom jag inte har kunskapen är jag rädd att jag gör fel, och att det då bara blir skit av alltihop. När jag berättade det för Roger sa han att den inställningen är bra mycket bättre att ha än att man tror att man kan allt, för de är oftast då man inte gör det. Så han tyckte absolut att jag skulle träna henne ändå. Plus att han sa att bara vi tränar, så kan hon gå hur långt som helst. För hon är mjuk, förstår snabbt, är positiv och är villig att jobba. Vilket var riktigt kul att höra, så nu är jag riktigt motiverad till att sätta igång! :)


Resten av dagen och kvällen kommer spenderad med pluggande till provet imorgon. Hoppas verkligen att  jag klarar det! Imorgon tänker jag sticka iväg till fotbollsplanen med Disa, för lite träning! :)'


En bild på Disa efter hon somnat så skönt hos mig igår... :)


 


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards